Hoppa till innehåll

Fira med rätt bubbel

När ditt lag vinner en titel, vinner en derbymatch mot värsta rivalen eller säkrar en uppflyttning ska det så klart firas ordentligt. Antingen om det är ett lag du själv spelar i eller om det är ditt favoritlag i bandy, hockey, fotboll eller någon annan sport så finns det anledning att korka upp en flaska bubbel. Om bubblet är äkta champagne eller något billigare som till exempel spumante eller prosecco är ju helt upp till tycke, smak och plånbok. Ofta är det själva grejen med att korka upp bubblet som är det viktiga. Oavsett vad så finns det många bra och goda bubbel till vettiga priser. Vill du inte lägga pengarna på en äkta champagne (även om det finns bra och billig champagne) så tycker vi att Prosecco är ett grymt bra alternativ. Prosecco är ett vitt mousserande vin från nordöstra Italien. Vinet är gjort på druvan  glera och bubblorna får man genom en andra jäsning i trycktank. För att ge ett konkret förslag så går Castelforte Prosecco Extra Dry att köpa på de flesta systembolag för runt hundralappen. Proseccon är torr, ungdomlig smak med inslag av päron, honungsmelon och citrus. Drick den helt vid en temperatur på runt 10 grader. Korka upp och fira!

Orange bubbelvin

En vinsort som blir allt populärare är den orange variant som tillverkas genom att skalen från de vita vindruvorna får vara kvar under jäsningen. Dvs samma metod som används för röda viner men nu med vita druvor vilket skapar ett vin med orange färg och tydliga taniner. På orangevin.se finns en  sammanställning av de orange bubbelviner som finns i Systembolagets sortiment.

 

Köpa bubbel

Enklast är så klart att köpa ditt bubbel via statliga Systembolaget. En billigare variant och dessutom betydligt roligare variant kan vara att löpa bubblet på plats eller i någon taxfree när du är ute och reser. Tänk dock att paketera bubblet ordentligt innan du stoppar ner det i resväskan. Vi tipsar om att planera redan innan och köpa bubbelplast som du sedan lindar runt flaskorna. Tänk även på att bubblet mår bra av att vila några veckor efter den skumpiga behandlingen i en resväska.